تعمیر یخچال فریزر

آموزش عیب‌یابی و تعمیر یخچال فریزر

یخچال فریزر پرکارترین لوازم آشپزخانه‌ است که در تمام امکان مسکونی، اداری و صنعتی برای نگهداری مواد غذایی و سرد کردن نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. زندگی امروزه با یخچال تعریف شده و بدون یخچال نگهداری مواد غذایی تازه غیرممکن است. از زمان اختراع یخچال، مکانیسم و عمل‌کرد آن تغییر نکرده ولی امکانات و ویژگی‌های زیادی به آن افزوده شده است. اگر یخچال شما خراب شده و میخواهید خود تان عیب یابی کنید مطلب زیر را با دقت بخوانید و اگر برای عیب یابی یخچال مشکل داشتید سوالتان را در کادر پایین صفحه بنویسید تا فورا پاسخ دهیم.
یخچال‌ها دارای قسمت‌های الکترونیکی و مکانیکی، لوله‌ی تبرید و بدنه عایق هستند. برخی حوادث مانند نوسانات برق هم ممکن است به سیستم الکترونیکی آسیب برساند. حمل و نقل و عدم نصب صحیح هم می‌توانند به یخچال آسیب بزنند. ولی باید در نظر داشت که هر کدام از قسمت‌های یخچال با‌ گذشت زمان مستعد خرابی هستند. سرویس و نگهداری مناسب می‌تواند عمر این وسیله پرکار را طولانی‌تر کند.

سیستم عمل‌کرد یخچال

کار اصلی یخچال سردسازی است که این طول توسط سیستم خنک‌کننده که شامل پمپ کمپروسور، اواپراتور و کنداسور است انجام می‌گیرد. پمپ گاز مبرد را بین اواپراتور و کنداسور با فشار زیاد جابجا می‌کند. گاز مبرد ابتدا از دریچه‌ی انبساط با فشار عبور کرده و منبسط می‌شود و در‌واقع فشار گاز پایین می‌آید، وقتی گاز با فشار کم مقداری از اواپراتور داخل یخچال عبور می‌کند مقداری از گرمای داخل را جذب می‌کند. سپس این گاز وارد کمپروسور شده و متراکم می‌شود، گاز متراکم با عبور از کنداسور گرمای جذب شده را به بیرون از یخچال پس می‌دهد. و این چرخه سرد کردن تا دمای مورد نظر ادامه می‌یابد.

کمپروسور

کمپروسور هسته مرکزی یک یخچال است که وظیفه‌ی متراکم کردن گاز مبرد را برعهده دارد. برق مصرفی یخچال مربوط به این است. کمپروسور لوله‌ها مخصوص گاز مبرد به کمپروسور وارد و از آن خارج شده‌اند.

اواپراتور

اواپراتورها به اشکال مختلف داخل فریزر قرار می‌گیرند و وظیفه‌ی جذب از مواد غذایی را برعهده دارند. روطبت داخل یخچال باعث یخ‌زدگی اطراف لوله‌های اواپراتور شده و عمل‌کرد آن را مختل می‌کند.

کنداسور

کنداسور که در پشت یخچال قرار دارد مجموعه‌ی لوله‌های سیاهی است که گاز گرم با عبور از داخل آن گرمای خود را به محیط پس می‌دهد. کنداسورها در مدل‌های جدید‌تر ممکن است به صورت مخفی در دیوار بیرونی یخچال یا در کنار کمپروسور قرار داشته باشند. کنداسورها به خاطر گرمای نسبی گرد و غبار هوا را به خود جذب می‌کنند. که این باعث کاهش راندمان آن‌ها و در کار افزایش میزان کارکرد کمپوسور می‌شود. کنداسور هر سال یک یا دو باید تمیز و سرویس شود.

ترمیستور – سنسور دما

ترمیستور وظیفه‌ی اندازه‌گیری دمای داخلی یخچال و فریزر را بر عهده دارد. وقتی دما از حد معینی بالاتر بروند، کمپروسور فعال می‌شود تا دمای را پایین بیاورد. اگر ترمیستور خراب شده باشد، دو حالت پیش می‌آید یا یخچال بیش از اندازه سرد شده و مواد غذایی یخ بزنند، یا ممکن است که اصلاً سرد نشود و یخ مواد غذایی آب شده و فاصد شوند. دمای یخچال توسط اندازه‌گیری مقاومت ترمیستور محاسبه می‌شود. بنابراین برای بررسی آن می‌توان از یک اهم‌متر استفاده نمود.

کنترل کننده دما

در یخچال‌های قدیمی‌تر یک بخش کنترل‌کننده‌ی دما داخل یخچال قرار دارد که دارای درجه‌‌بندی خاصی است در‌واقع این قسمت بر اساس دمای یخچال و دمای تنظیم‌شده برق کمپروسور را قطع و وصل می‌کند. در یخچال‌های جدید این قسمت با یک برد دیجیتالی جایگزین شده که دقت بیتشری در تنظیم و کنترل دما دارد. این قمست که در‌واقع بخش مرکزی کنترل یخچال است اگر معیوب باشد، عمل‌کرد کلی را مختل خواهد کرد. برای عیب‌یابی این بخش به دانش فنی نیاز است ولی می‌توان انجام تغییرات و مشاهده نتیجه به درست و اشتباه بودن عمل‌کرد آن پی برد.

آب‌بندی درب یخچال

بدنه‌ی خارجی یخچال فلز می‌باشد ولی بدنه‌ی داخلی از جنس پلاستیک است برای ایجاد خاصیت عایقی بین این‌ها از عایق پلی‌استایرن یا فوم پلی‌اتیل استفاده می‌شود. محل ورود سیم‌ها و لوله‌های مبرد به یخچال هم باید به خوبی عایق‌بندی شوند. درب یخچال که برای دسترسی باز و بسته می‌شود دارای واشرهای لاستیکی مخصوصی می‌باشد که هنگام بستن درب به بدنه می‌چسبند و یک آب‌بندی مناسب بوجود می‌آورند. این لاستیک با‌گذشت زمان خشک و سفت می‌شود و به مرور عایق‌بندی ضعیف می‌شود. تعویض لاستیک درب یکی از تعمیرات روتین یخچال محسوب می‌شود.

مکانیسم دیفراست (یخ‌زدایی)

یکی از مکانیسم‌هایی که به عمل‌کرد بهتر یخچال کمک می‌کند، عمل یخ‌زادیی یا دیفراست است. هنگام باز کردن درب یخچال و فریزر کمی هوای گرم و مرطوب وارد یخچال می‌شود اگر این رطوبت به کنداسورها برخورد کند با توجه به سردی آن یخ خواهد زد. سیستم دیفراست وظیفه‌ی جمع‌آوری رطوبت داخل یخچال و خارج کردن آن به بیرون را برعهده دارد. اگر مشاهده می‌کنید که یخچال برفک می‌زند و به صورت مداوم کار می‌کند باید این قسمت را واررسی کنید. آب توسط یک لوله به یک سینی زیر یخچال هدایت می‌شود. ابتدا این سینی را بررسی کنید. همچنین اگر رطوبتی زیر یخچال مشاهده کردید احتمالاً مشکل از این سینی است.

تعمیر تخصصی یخچال فریزر

در بالا چند مورد از مشکلات اصلی مربوط به یخچال فریزر را بررسی و توضیح دادیم که می‌توانید خودتان دست به کار شده و علت را پیدا کنید. اگر دانش فنی کافی تعمیر لوازم خانگی را ندارید می‌توانید از تعمیرکاران متخصص ما بهره ببرید. تعمیرکاران ما در کمترین زمان مشکل یخچال فریزر شما را پیدا کرده و آن را تعمیر می‌کنند. برای درخواست تعمیر یخچال با ما تماس بگیرید.

خیلی بدبدمتوسطخوبخیلی خوب (1 امتیاز, average: 5,00 از 5)
Loading...

1 دیدگاه

  • سعیدمیلانی

    باسلام من برای اولین بار یک شرکت باهمچین مدیریت خوب وبا همچین سرویس دهی به تمام نقطه از ایران ندیده بودم واقعا اینجا ایرانه خیلی ممنون وسپاس از تک تک کسانی که این خدمت رو مدیریت میکنند تشکر وسپاس فراوان باور کردنی نیست 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

  • دیدگاه خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *